31. forduló Videoton - Mtk 4-0
 Gólzápor 10 ember ellen
 
 
A Fehérvár 4-0-ra győzött 80 perc emberelőnyt követően, így matematikailag is biztossá vált, hogy a Vidi nyártól a nemzetközi porondon is érdekelt lesz majd.
 
OTP Bank Liga, 31. forduló:
Fehérvár FC – MTK Budapest FC 4-0 (3-0)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fehérvár: Tóth B. – Bese, Spandler, Serafimov (Simut, 59.), Gergényi, Schön – Csongvai (Berki, 73.), Sigér – Christensen (Stefanelli, 73.), Karamoko (Gradisar, 85.), Katona M. (Pető, 73.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MTK: Rácz G. – Hej (Kovács M., a szünetben), Varju, Kádár, Nagy Zs., Antonov (Kovács P., 74.) – Kocsis G., Horváth A. (Végh B., 88.), Kata, Bognár I. (Stieber, 65.) – Németh K. (Jurina, 65.)

gólszerzők: Katona M. (23.), Christensen (32.), Csongvai (40.), Pető (78.)

kiállítva: Kádár (10.)


I. félidő
Már a mérkőzés harmadik percében helyzettel jelentkeztek a fehérváriak: Katona lapos beadását Csongvai lőtte kapura 13 méterről, Rácz vetődve védett, az MTK színeiben az első NB I-es mérkőzésén. A 10. percben aztán nagy fordulatot vett a találkozó, Kádár szabálytalankodott utolsó emberként a meginduló Karamokóval szemben a felezővonal környékén, amiért a játékvezető kiállította. Érdekesség, hogy a két csapat őszi mérkőzésén Kádár ugyanígy piros lapot kapott Fehérváron, akkor a 20. percben állították ki.

A 17. percben Schön adta be az alapvonalról a labdát, Rácz kivetődött, de csak beleütni tudott a labdába, amely épp Christensen elé pattant, ő azonban nem találta el jól a labdát. Ez a helyzet még kimaradt, de a következő lehetőségét már gólra váltotta a Vidi: Schön passza után Katona éles szögből lőtte ki a rövid alsót (1-0).
A folytatásban megduplázták előnyüket az emberelőnyben játszó hazaiak: egy gyorsan elvégzett kisszöglet után a labda Christensen elé került, aki egy csel után 16 méterről kapura lőtt, a labda Kocsisról pattant a saját kapujába 2-0.

A 40. percben aztán a 3-0 is összejött, ekkor Csongvai szánta rá magát egy távoli lövésre, a labda pedig kikötött az MTK kapujában. 3-0
A játékrész lefújása előtt még Nagy Zsombor lőtt 19 méterről kapura, Tóth óriási bravúrral tornázta ki a jobb felső elől a labdát, így a félidőben 3-0-ra a házigazda vezetett.


II. félidő
A fordulást követően a Vidi őrizte előnyét, de az MTK is próbálkozott: Bognár 19 méteres lövése egy védőről pattant szögletre. A második játékrész közepe kevés helyzetet hozott, aztán Christense közeli lövését hárította Rácz. Később négyre nőtt a különbség a két csapat, miután a csereként beállt Pető Milán távoli bombája kikötött a bal sarokban (4-0).
Ez volt a Vidi fiataljának első NB I-es gólja.

A 84. percben Kata kezezése után büntetőhöz jutott a Vidi, a 11-est Karamoko végezte el, a jobb sarkot vette célba, ám Rácz remekül védeni tudott. A hajrában még Kocsis lövése jócskán fölé szállt, míg Rácz még egyet védett. Az eredmény ezután nem változott, így matematikailag is biztossá vált, hogy a Vidi nyártól a nemzetközi porondon is érdekelt lesz majd.
 
Bartosz Grzelak (Vidi): - Más energiával ment bele a csapat a meccsbe, azt éreztem, hogy szuper motiváltak és jó esélyünk lehet a győzelemre. Az MTK ellen sosem egyszerű játszani, tiszteljük őket, de örülök, hogy ma három pontot tudtunk szerezni. A kezdés jól sikerült, látszott, hogy nyerni akartunk és ez nagyon fontos volt, és annak is örülök, hogy négy különböző játékosunk szerezte a csapat góljait. Pető Milán az első gólját szerezte a felnőttek között, örülök, hogy a fiatalok lehetőséget kapnak, időt töltenek a pályán. Csongvainak sokat jelentett ez a gól, Fiola hiányában számunkra ő egy fontos vezér a pályán. Fiolával kapcsolatban még nem kaptam meg a legfrissebb diagnózist, így nem tudom, mikor térhet vissza, de nagyon sajnálom a sérülését, a legjobbakat kívánom neki - fogalmazott Grzelak, kiemelve, hogy a fiatalok közül többek között Berki és Tóth helyzete is biztató, alázatosan kell dolgozniuk a jövőben is. (M4 Sport)

Horváth Dávid (MTK): - Nagyon korán történt egy mérkőzést befolyásoló tényező, és egy ilyen jó csapat otthonában, mint a Fehérvár nagyon nehéz lett volna ezt a mérkőzést jó eredménnyel lezárni. Ez nyilván nekünk ekkor a döntetlen lett volna. Annak ellenére, hogy 10 emberrel játszottunk, nem voltunk jók úgy sem, ezért játszottunk alárendelt szerepet. A kiállítás után próbálkoztunk négy védővel, de az nem működött, a mélységi indításokat nem tudtuk kontrollálni. Visszaálltunk aztán három belsővédőre, de ekkor az átlövések jöhettek szabadon, valamit-valamiért alapon. Nagy gólok születtek, ennek ittuk meg a levét. Amikor a megszerzett labdákkal nem tudtunk megindulni, az rosszul működött, a korábban tapasztalt magabiztosság elszállt, ezt kell újraépíteni a következő héten. A fókuszt és a kontrollt mindig meg kell őrizni, egy ilyen stabil játékos, mint Kádár Tamás elvesztése nagyban befolyásolta azt, hogy elvesztettük az egyensúlyt, ezt kell helyrerakni a következő mérkőzésig. (M4 Sport)
 
 
2024.05.03. 23:25
 
Vissza    Nyomtatás