30. forduló Kisvárda - Videoton 1-0
 Lefocizta a Vidit a szinte biztos kieső Kisvárda
 
 
A Kisvárda a helyzetek alapján megérdemelten, egy VAR-os büntetővel verte 1-0-ra a második helyre hajtó Fehérvárt vasárnap, így még mindig nem dőlt el, hogy a szabolcsiak vagy az Újpest búcsúzik-e a Mezőkövesd mellett az OTP Bank Ligától.
 
OTP Bank Liga, 30. FORDULÓ
KISVÁRDA FC – FEHÉRVÁR FC  1–0 (0–0)

Kisvárdai Várkerti Stadion, 2350 néző, v.: Pintér

Gólszerzők: Camaj (53., 11-esből)
Sárga lap: Matic (23.), Szerafimov (52.), Gradisar (77.), Fiola (79.)

Kisvárda: Kovács M. – Körmendi, Jovicic, Lippai, Stefan (Cipetic, 73.) – Matic, Melnyk, Makowski (Ötvös, 73.) – Camaj (Szpaszics, 73.), Mesanovic (Ilievski, 84.), Navrátil (Osztrovka, 93.) Vezetőedző: Feczkó Tamás
 
Videoton: Tóth B. – Fiola, Gergényi, Szerafimov – Bese (Pető, 82.), Christensen, Katona M. (Stefanelli, 60.), Sigér, Schön (Berki, 82.) – Gradisar (Tóth T., 88.), Karamoko (Spandler, 70.) Vezetőedző: Bartosz Grzelak
 
I. félidő:
Az Újpest debreceni vereségét igyekezett kihasználni - elsősorban matematikai - esélyét a Kisvárda, amely egy esetleges győzelemmel az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatott volna a bennmaradási harcban.

Ennek megfelelően a szabolcsiak alaposan nekiugrottak a Vidinek, és már a 15. percben közel jártak a gólhoz, előbb Mesanovic fejesét védte bravúrral Tóth Balázs, majd a szögletet követően Melnyik kapáslövése csattant a jobb kapufán.

Három perccel később Makowski tüzelt 18 méterről, de Tóth megint a helyén volt. Az első félóra végén a Vidi kapusa Melnyik ziccerét is hárította, majd a kipattanót megint a várdai középpályás lőtte kapura, de ezúttal a felső léc mentett.

A 37. perc hozta talán az első félidő legnagyobb fehérvári lehetőségét, de Serafimov hiába fejelt kapura Sigér beadása után, Kovács Marcell vetődve szögletre mentett.

II. félidő:
Ami nem jött össze a hazai csapatnak a szünet előtt, az szinte azonnal összejött a fordulás követően. Serafimov tette a kezét Mesanovic vállára a 16-oson belül, aki nagyot homorított, eljátszva a nagy halált. Mezőnyben biztos nem fújják le és elsőre most sem történt ilyesmi, de Pintér Csaba játékvezető hosszas tanakodás és VAR-vizsgálat után tizenegyest kellett ítéljen, hiszen a védő keze valóban érintette a támadó vállát, a fehérvári védő pedig így sárga lapot is kapott. A büntetőhöz Camaj állt oda és magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult (1-0).


A Fehérvár igyekezett váltani a bekapott gól után, de leginkább csak távoli lövésekkel tudott veszélyeztetni, majd egyre inkább kinyílt, amit többször is kihasználhatott volna a hazai csapat. A hajrában Tóth Balázs két Ilievski-helyzetnél is nagyot védett, így a nagyobb vereségtől ugyan megmentette csapatát, de a Várda 1-0-ra így is győzni tudott.
 
A jóval több helyzetet kidolgozó Kisvárda megérdemelten nyert és tartotta életben a bennmaradási reményeit, ezzel pedig hat pontra közelítette meg a még bennmaradó helyen álló Újpestet, három fordulóval a bajnoki idény vége előtt.

Feczkó Tamás (Kisvárda): - Nagyon nehéz volt, hiszen a Vidi egy nagyon jó formában lévő, jól játszó csapat, és fura ezt kimondani, de szerintem teljesen megérdemelten nyertünk. Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést. Már nagyon sokszor elmondtam, hogy a hazai kapufa nem nagyon van velünk. Mindkét kapufáról kifelé tudott pattanni a labda, az bosszantó volt, de amilyen akarattal és amilyen fegyelmezetten játszott a csapat, az nagyon-nagyon tetszett. A végén pedig, amikor már kockáztatott a Vidi, akkor több ziccerünk, kidolgozott helyzetünk is volt.

A célunk az, hogy a lehető legtovább legyen esélyünk, és nagyon bízunk benne, hogy az utolsó fordulóban még akár "körkapcsolás" lesz, mint ahogy mondta az egyik kollégám, mi ezt szeretnénk elérni. Megteszünk ennek érdekében mindent, mert hiszünk magunkban.

A legjobb büntetőrugóink a padon ültek, úgyhogy nagyon örültem, hogy Camaj így elvállalta és berúgta a 11-est. De annak még jobban örülök, hogy nagyon szervezett volt a játék, nagyon odatette magát mindenki, és ami még fontosabb, hogy focizott a csapat.

Bartosz Grzelak (Fehérvár):
- Megérdemelt kisvárdai győzelem született, gratulálok az ellenfelünknek. Nekik ez volt az utolsó esélyük a "túlélésre", és sajnos nagyobb energiával játszottak, mint mi. Most nem tudom megmondani, hogy ennek mi volt az oka, de nagyon csalódott vagyok a miatt, hogy nem teljesítettünk jobban. Tóth Balázsnak voltak ma is bravúros védései, ha nem ő áll a kapuban, még rosszabb eredmény születhetett volna számunkra. 0-0-nál volt néhány gólhelyzetünk, ahol nem voltunk elég élesek, 1-0 után viszont nem voltak lehetőségeink. Vannak olyan meccsek, amikor az az ember érzése, hogy jól játszott, de nem tudott pontot szerezni - ma nincs szó ilyenről.
 
 
2024.04.28. 19:24
 
Vissza    Nyomtatás