29. forduló Videoton - ZTE 1-1
 Döntetlennel ugrottunk a második helyre
 
 
OTP Bank Liga, 29. forduló:

Fehérvár FC - ZTE FC 1-1 (0-0)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fehérvár: Tóth B. – Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön (Pető, 93.) – Katona M. (Gradisar, 83.), Sigér, Christensen – Karamoko, Stefanelli (Berki, 87.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZTE: Dombó – Szendrei, Evangelu, Safronov, Medgyes (Csóka, 71.) – Kiss B. (Németh D., 81.), Sankovic, Vogyicska (Bedi, 54.), Mim (Sajbán, 71.) – Croizet (Meshack, 81.), Mance

gólszerző: Christensen (70., tizenegyesből), illetve Safronov (86.)

sárga lap: Gergényi (63.), Schön (72.), illetve Safronov (53.), Dombó (69.), Evangelu (89.)
 
 
Zsinórban ötödik meccsén maradt veretlen az OTP Bank Ligában a Fehérvár, amely Christensen 11-esével vezetett vasárnap a Zete ellen, de végül a zalaiak egy pontot elvittek kisebb játékvezetői segédlettel. A Vidi azonban így is fellépett a tabella második helyére.

I. félidő:

Két Vidi-helyzettel indult a meccs, de Karamoko, majd Stefanelli lövésénél is a helyén volt Dombó. A második oldalon a még a gólkirályí címre is esélyes Mance villant a 13. percben, de 15 méterről célt tévesztett.

A félidő közepén előbb Stefanelli maradt le kevéssel egy ígéretes bejátszásról, majd Schön durrantott kapura 16-ról, ám de Dombó védett újabb ziccert a jobb alsónál. Az első félórát egy újabb Mance lehetőség zárta le, de veszélyes lövése elzúgott a kapu mellett.

A folytatásban, a sormintát követve megint a Vidi alakított ki helyzetet, de Stefanelli ezúttal sem volt elég pontos. A sokkal több hazai lehetőséget hozó játékrész gól nélkül zárult köszönhetően Dombónak.

II. félidő:

A fordulás után a ZTE büntetőt reklamált Mim esésénél, de Csonka Bence játékvezető nem ítélt 11-est a VAR segítségével. Nem sokkal később Mance pillanatai következtek: az 58. percben Tóth védte bravúrral a horvát csatár éles lövését, majd a 61. minutumban ugyan rajta volt, de a felső lécet súrolta a labda, miután Mance Fiolát is kicselezve kapura bombázott 8 méterről.

A zalai helyzeteket hazai gól követte: a 65. percben a Stefanellitől remek labdát kapó Karamoko cselezte ki Dombót ziccerben, de a kapus akasztotta, így nem tudott a hálóba lőni. Járt a 11-es (Dombó sárgát kapott), amit Christensen értékesített biztos lábbal (1-0).

A 77. percben Sigér nagy lövését védte Dombó, a kipattanóra érkezett Stefanelli, de nagy helyzetből a kapu mellé fejelt az argentin támadó. És ahogy az lenni szokott, a kimaradt meccslabdát góllal büntette a ZTE. Több a fehérváriak ellen elkövetett kérdéses szituációt követően sem fújt a sípjába dr. Csonka Bence játékvezető, így kialakult kontratámadásnál azonban szabadrúgást ítélt a vendégek javára. Ebből 86. percben Németh ívelt középre, az érkező Safronov pedig mindenkit megelőzve a kapuba fejelt 7 méterről (1-1).

Így döntetlen lett a vége, ami elég volt ahhoz a Vidinek, hogy jobb gólkülönbséggel megelőzze a Paksot az NB I második helyén. A Zete pedig nagyon közel került ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsa NB I-es tagságát. A játékvezető szinte kivétel nélkül továbbot intett minden fehérvári játékos ellen elkövetett kisebb-nagyobb szabálytalanságnál, roppant érdekes felfogásban vezette a mérkőzést.
 
 
Bartosz Grzelak (Fehérvár): - Erős ellenféllel játszottunk, a ZTE-nek remek képességű játékosai vannak, és kiválóan kontráznak csapatként. Sokat készültünk erre a héten, elégedett vagyok azzal, ahogy az ellentámadásaikat kontrolláltuk. Az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát, de nem tudtunk sok helyzetet kialakítani, nagyon jól védekeztek a zalaegerszegiek. A szünet után megvoltak a jó pillanataink, Christensen góljával megszereztük a vezetést, a másodikra is volt esélyünk, sajnos nem tudtuk lezárni a meccset. A végeredmény miatt most kicsit csalódottak vagyunk, úgy érezzük, elvesztettünk két pontot, de nem szabad elfelejtenünk, hogy négy fordulóval a vége előtt a második helyen állunk, amit előzetesen kevesen gondoltak volna. Eltökéltek vagyunk és a hátralevő fordulókban is harcolni fogunk!

Márton Gábor (ZTE): - Érdekes játék a futball, a múlt héten kiválóan játszottunk, mégis kikaptunk, most nem játszottunk olyan jól, de szereztünk egy pontot. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a Vidinek kicsivel több, mi elkapkodtuk a befejezéseket. A pozitívum, hogy a csapat nem adta fel az utolsó pillanatig, felálltunk hátrányból és szereztünk egy pontot.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2024.04.21. 21:37
 
Vissza    Nyomtatás