27. forduló Videoton - Mezőkövesd 5-0
Gólparádé! Ötöt rúgtunk a Mezőkövesdnek!
 
 
Két, az elmúlt időszakban nem túl jó formában futballozó csapat találkozott egymással szombat délután a Fehérvár-Mezőkövesd mérkőzésen - mindkét együttes négy pontot tudott csak gyűjteni legutóbbi öt bajnokiján. A Vidi ezzel együtt is még a harmadik, a Kövesd azonban csak az utolsó, 14 pontos a hátránya a bennmaradást érő 10. helytől és szinte már csak matematikai esélye van a bennmaradásra.
 
OTP Bank Liga, 27. forduló:
FEHÉRVÁR FC – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC  5–0 (1–0)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3233 néző, v.: Antal

gólszerzők: Stefanelli (31.), Christensen (61., 70., 11-esből), Karamoko (75.), Berki (83.)
sárga lap: Kállai (67.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Videoton: Tóth B. – Fiola, Serafimov, Spandler – Bese (Pető, 71.), Christensen (Kovács, 77.), Csongvai, Sigér, Schön (Berki, 77.) – Gradisar (Karamoko, 62.), Stefanelli (Katona M., 62.)
Vezetőedző: Bartosz Grzelak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai (Kócs, 84.), Lukics, Pillár, Szivacski – Brtan (Karnitskiy, 77.), Cseke (Szolgai, 59.), Szilágyi (Ugrai, 77.), Vajda – Molnár G., Drazsics (Szalai J., 77.)
Vezetőedző: Milan Milanovics
 

I. félidő

Az első nagyobb helyzetet a Vidi alakította ki: szépen építettek fel egy támadást a bal oldalon, Schön előre passza után Fiola centerezett, ez ugyan nem volt teljesen pontos, de Christensen vissza tudott készíteni Csongvainak, ő pedig 25 méterről, kevéssel a felső léc fölé bombázott.

Azonnal jött erre a vendégek válasza: Molnár balról tökéletesen ívelt Drazic fejére, a kövesdi csatár senkitől sem zavartatva fejelt 10 méterről, azonban csak a jobb sarok mellé.

Majd újabb ütésváltás jött: előbb a hazai együttes találhatott volna be, Csongvai jól látta meg a második hullámban jövő Schönt, aki szemben a kapuval, 10 méterről jócskán fölé lőtt; majd Vajda varázsolta a meginduló Drazic elé a labdát, ő egy testcselt követően balról, kiszorított szögből lőtt, Tóth B. azonban szépen védett.

A vezetést a Fehérvárnak sikerült megszereznie: a 31. percben Sigér ívelt előre, Csongvai lefejelte a labdát a nem sokkal mellette álló Stefanellinek, ő pedig egy átvétel után, az ötösről a bal sarokba lőtt (1-0).

A félidő hajrájában még Schön ívelése akadt be kis híján a bal felsőbe.

II. félidő

Az első negyedórában egy bal oldalról élesen középre tett labda, valamint két jó Fiola-megindulás eredményezhetett volna veszélyt, de nem alakult ki belőlük nagyobb helyzet.

Christensen bombájából azonban igen, a 23 éves norvég játékos a 16-os vonala előtt harcolt meg egy labdáért, amely ugyan szerencsével maradt nála, de ha már így alakult, akkor a Vidi játékosa 20 méterről a kapu jobb alsó sarkába bombázta azt (2-0).

A gól után Katona és Karamoko érkezett Stefanelli, valamint Gradiar helyére a Vidibe, míg a Kövesd még a második találat előtt változtatott, amikor Szolgait hozta be Cseke helyett.

A 66. percben közel volt az újabb Vidi-gól, Schön 25 méteres, lapos, ballábas lövésébe azonban Kovácsik még beleért, így a labda nem a bal alsóba, hanem a bal kapufára pattant.

Így sem kellett azonban sokat várni az újabb hazai találatra: Christensen szöglete után Lukic kezére pattant a labda, így a Vidi 11-eshez jutott, a büntetőt Christensen helyezte magabiztosan a bal alsóba (3-0).

A 76. percben Fiola készített kiválóan Katona elé, az ő centerezését Kovácsik éppen Karamoko elé ütötte, aki négy méterről a kapuba lőtt (4-0).

De még nem volt vége a fehérvári hengerelésnek: Katona passza után Berki is kilőtte a bal alsót (5-0).

Serafimov fejese után pedig csak a felső léc mentette meg a Kövesdet a hatodik kapott találattól.

A Fehérvár sikerével megerősítette harmadik helyét, sőt, már csak négy pontra áll a második Pakstól, a Mezőkövesd pedig maradt 14 pontos hátránnyal az utolsó ls valószínűleg búcsúzik az élvonaltól. 
 
Bartosz Grzelak (Fehérvár): - A mérkőzés előtt sokan azt gondolhatták, hogy hazai pályán az utolsó helyezett ellen könnyű dolgunk lesz, de ebben a bajnokságban nincsenek könnyű meccsek. Az első félidőben kicsit lassúak voltunk támadásban, túl sok érintéssel játszottunk. A szünetben arról beszéltem a csapatnak, hogy növelnünk kell a sebességet. Nagyon örültem Karamoko találatának, biztos jót tesz az önbizalmának, ahogy annak is, hogy a fiataljaink is játszottak, Berki Marci pedig megszerezte első NB I-es gólját. Christensen is remekelt a támadók mögötti pozícióban, ahol jól érvényesült a kombinációs játéka és megmutatta, milyen erős a bal lába. A szezon elején nem volt a legjobb formában, de boldog vagyok, hogy folyamatosan fejlődik. Beszéltünk róla korábban, hogy több játékosunknak kell érkezni a beadásokra, ebben ma nem volt hiba, elégedett voltam azzal, ahogy a góljainkat szereztük. Továbbra sem szabad túl sokat a tabellával foglalkoznunk, hat meccs még hátravan, ugyanilyen fókuszáltnak kell maradnunk a szezon további részére is.
 
Milan Milanovic (Mezőkövesd): - Először is elnézést kérek és szégyellem magam a mai mérkőzés miatt. Az első félidőben jól kezdtünk, volt két-három gólszerzési lehetőségünk, majd a saját hibánkból kaptunk egy gólt. A második félidőben a 60. perctől, akárcsak a korábbi mérkőzéseinken, szétesett a játékunk. Keressük erre a megoldást, de úgy néz ki, sajnos kiestünk. A hátralevő meccseken a tisztes helytállás lesz a célunk, amihez meg kell találnom a motivált játékosokat.
 
 
 
 
2024.04.06. 21:36
 
Vissza    Nyomtatás